Bilden i främsta rummet!

Ny kamera, ny glugg!

Tänk, jag tyckte jag hade en bra kamera, (Pentax K20D), som kunde det mesta och som tog bra bilder. Sedan några dagar har jag dock en ny bebis, en K5: a! och jag måste säga att jag är lite förvånad, för den är bättre, mycket bättre på alla punkter. I samband med att jag köpte kameran köpte jag en ny kompis till den också, lika efterlängtad den. En Samyang 8 mm fisheye. Idag var första dagen jag testade den i riktigt skarpt läge. Det som är lite knivigt är att ställa in skärpan. Inte så mycket för att det är en manuell glugg, utan främst för att det blir så smått, men man lär sig väl så småningom! Här nedan följer några bilder:

Först i solsken:

Men sen kom regnet!:

Visst är det lite av ett nytt perspektiv, kreativt på nåt nytt sätt liksom!

Inlagt 2011-07-19 21:17 | Läst 5301 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Med 8 mm brännvidd är det inte så noga var du ställer skärpan tack vare det enorma skärpedjupet :)
Svar från Tovok 2011-07-19 22:25
Nä, jag vet det, men jag har upptäckt att man iallafall bör träffa ganska rätt för att få skärpan där man verkligen vill ha den! :)
Kan bara hålla med dig. K20 var en väldigt bra kamera, sen kom K7 som var ännu bättre, och sedan K-5 som var ännu MYCKET bättre... Grattis till nya kameran.
Svar från Tovok 2011-07-19 23:18
Tack Peter, det är jättekul! Jag klämde såklart redan på K7:an, men kände inte att det var värt att uppgadera till den. Med K5 har det varit en annan femma, den har jag dreglat över ända sedan den kom! Och så är den så väldigt mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas på!