Annons
Artiklar > Arbetets Museums fotosalong växer

Arbetets Museums fotosalong växer

Arbetets museum och Västerbottens museum.

 Peter Holgersson, Västerbottens museum

Populär salong firar femårsjubileum genom att växa.

2021 firar Arbetets museums Dokumentärfotosalong femårsjubileum. Nästa års fotosalong växer till två destinationer: Norrköping och Umeå. Det är heller ingen ansökningsavgift under 2021.

Sedan 2017 har fotografi av professionella fotografer och amatörer samlats i Arbetets museums årliga dokumentärfotosalong i Norrköping. I och med ett nytt samarbete med Sune Jonsson centrum för dokumentärfotografi kommer nästa års salong även att anordnas på Västerbottens museum i Umeå.

Vi är stolta över att kunna presentera Dokumentärfotosalong 2021 tillsammans med Västerbottens museum. Fotosalongen brukar locka lysande fotografer från hela landet. Det känns jättekul att kunna erbjuda fler av dem en plattform”, säger Sara Grevlund, intendent på Arbetets museum i ett pressmeddelande.

Foto: Kicki Lundgren Bilden "Wilma" vann Juryns pris för bästa bild utifrån temat ”kaos” i Dokumentärfotosalong 2020.

Alexandra A. Ellis, curator på Sune Jonsson centrum för dokumentärfotografi ser fram mot samarbetet,

Har länge gått i tankar på att arrangera en salong och att nu få göra det i samarbete med Arbetets museum känns såklart extra roligt. Förhoppningsvis kan vi tillsammans nå så många fotografer som möjligt i hela landet.

Alexandra A. Ellis. Foto: Elin Berge

Ansökan till nästa års dokumentärfotosalong öppnar 1 mars 2021 och är öppen till 2 maj. Temat för 2021 blir ”Se mig!” och som tidigare år valdes det ut bland förslag från Arbetets museums besökare.

Utställningen Dokumentärfotosalong 2021 kommer att öppna på båda museerna i september 2021.



Publicerad 2020-11-19.

1 Kommentarer

nutte 2020-11-19 08:10  
Bra nyhet :) ! Lycka till med samarbetet, ser fram emot att få se ännu fler intressanta foton även i Umeå!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS