Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Ingen svensk vinnare i Uppdraget

Ingen svensk vinnare i Uppdraget

Under fotbolls-EM så avgjordes också Canons fototävling Uppdraget, men tyvärr blev det ingen svensk slutlig vinnare.



Uppdraget 2008 Finalister (från vänster till höger): Rudolf Meller, Dave Derbis, Ivan Hoo, Nikolaj Lund, David Bernard, Alain Laboile, Chris Mole, Ola Jacobsen, och fotografen Sirio Magnabosco.

Under fyra dagar tävlade fyra par finalister mot varandra i flera olika utmaningar.

Finalisterna i kategorin "Makro" fick visa sina färdigheter med en kvällsfotografering av Wiens, Votivkirche och finalisterna i kategorin "Sport", fotograferade den extrema fartsporten Street luge utanför staden. I kategorin "Porträtt" gav sig finalisterna i kast med en grupp dansare i palatset Schönbrunns slottspark. Samtidigt befann sig finalisterna i kategorin "Landskap" i en varmluftsballong för att ta sina dramatiska bilder. Vinnarfotografierna bedömdes av Sirio Magnabosco, fotograf, bosatt i Wien.

De fyra slutgiltiga kategorivinnarna får nu planera och göra sitt eget personliga drömuppdrag – som kommer att filmas och sändas runt om i Europa senare under året.


Uppdraget pågick i 18 europeiska länder mellan mars och maj 2008 och 43 404 bilder lämnades in för de fyra kategorierna – Porträtt, Landskap, Sport och Makro. Vinnare per kategori för varje land bedömdes mot alla andra tävlingsländers av en expertpanel. Ordförande bland experterna var den prisbelönta reportage-, porträtt- och resefotografen Vicki Couchman.


Publicerad 2008-06-15.

1 Kommentarer

Björn Wångblad[BF] 2008-07-16 13:02  
Mjae, Ola Jacobsen är väl svensk och FS-medlem, i vart fall är bildbeskrivningen skriven på svenska. Är du svensk Ola? Hursomhelst grattis och jag lyfter på hatten för en duktig fotograf.
Ha de fint alla/Björn
David Elmfeldt 2008-07-16 13:23  
Så sant att Ola är svensk, och var en av finalisterna, men tyvärr inte en av de fyra vinnarna.

Merläsning

ANNONS