Annons

Nikon MF Nikkor 500mm f/4 P IF-ED


Summering

Kraftfullt 'P Typ' Nikkor super tele. Ett P typ objektiv har en inbyggd CPU (Central Processing Unit) för kommunikation mellan elektronisk mätning och exponerings funktionerns på Nikon's nyare SLR



Betyg


(5/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Sebastian Lindqvist
2024-01-10 Trollplåt
PLUS: Lätt, billigt, skarpt
MINUS: Inget jag skulle säga är avgörande i ditt köp

Har ägt detta objektivet i några månader och skulle aldrig få för mig att sälja det igen, kvaliteten man får för pengarna i dagens läge går inte att jämföra med något annat även om det finns saker jag skulle kunna "klaga" på.

Min kopia av objektivet såldes även med modifierad tc-16a som jag har använt ett fåtal gånger för att få "autofokus" på objektivet men jag upplever det bättre utan teleconverter.

Finns det något jag skulle vilja ändra på är det hur det hur lätt fokusringen är. Den har nästan inget motstånd överhuvudtaget och kan vara svår att få till knivskarp fokus innan man har gjort sig ordentligt bekant med objektivet p.g.a överkorrigering, det kan dock bara vara min kopia av objektivet.
2009-01-13 Jonas svensson
PLUS: skarpt, "lätt", bra känsla i fokusrattten.
MINUS: CA, lite liten stativfot.

tror inte man får bättre tele för pengarna, mäter perfekt med D300 och presterar oerhört bra så länge man sköter sitt. något som kunde varit bättre är stativfoten, den är liten och är stativhuvudet gummerat så mäste man verkligen dra åt hårt för att det inte ska svikta. på största bländare och i motljussituatiner uppkommer viss CA.

slutsumma: ett smäckert litet objektiv som verkligen ger vad du betalar för, speciellt om man jämför med vad tidiga AF versioner kostar.

återkommer senare när jag använt det lite mer.

//jonas

Liknande produkter: nikkor AF-I 500mm/4, AF-S 500mm/4 I (II), MF nikkor 400mm/3,5, MF 600mm/4 AI-S

Kundtjänst: begagnat

Köpt hos: Ebay.com

Pris: 20884
Bengt Öst
2007-03-06 majortom
PLUS: Lätt för att vara ett 500mm, Mkt bra skärpa,
MINUS: Ska väl vara att det inte har AF då när det används med DSLR.

Lätt och mkt skarpt 500mm som ger fult stöd för alla programval(P,A,S,M)på en Modern kamera utom då AF. Går att använda handhållet

Ganska lätt att ställa skärpan med DSLR(D100) trots att dess sökare är liten och mörk.

Liknande produkter: Nikon 300/2,8 och Sigmas motsvarighet

Köpt hos: Begagnat
ANNONS