Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Filmklubbens konstvisning. Test av "nytt" objektiv.

Jag är med i en informell filmklubb här i Norrköping. En medlem i taget visar en film han valt själv. Sen sitter vi och pratar om den och livet en stund.

Häromdan fick vi tillfälle att se en i gänget, konstnären Stefan Teleman, visa sin pågående utställning på Konstforum. Stefan har funderat mycket på både bilderna och deras titlar. Den här gången tog han avstamp i titlarna. Exempelvis Hovknarrarna. Gran cassa. M-I komplexet. Ouboros. Blecktrumma, gul. Ebba Atom. Abrovink. Molnet. Den glada ankan. Eldboll.

"Eldboll" en sträv påminnelse om att en "taktisk" atombomb skulle utplåna Norrköpings innerstad. 

Alla bildmotiven har passerat mitt "nya" objektiv Pentax FA Macro 100mm 2.8 på full öppning. Vill man se en hel bild i taget, leta reda på lilla plustecknet i bilden och klicka på det.

Här nedan försöker Stefan Teleman förklara något för sin kompis skulptören.

*****

Skulptören i närbild:

*****

I randig tröja: Konstforums man håller att vakande öga.

*****

En andra medlem i filmgänget:

*****

En tredje medlem i filmgänget:

*****

En fjärde medlem i filmgänget:

*****

Och här håller Stefan låda med bildtitlarna i handen.

Inlagt 2024-01-20 10:05 | Läst 368 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevlig serie människor och porträtt! Och filmklubb är nog både lärorikt och roligt. Ditt nya objektiv funkar alldeles utmärkt ser jag, hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2024-01-20 17:51
Tack Björn! Jag är glad att ha blivit inbjuden till gänget. Nya objektivet är kul att plåta med, det blir en blogg framöver om gluggen ifråga med jämförelse med en tidigare version som var optiskt okej men urtrist att plåta med.