Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Hägern kvar i stan!

Då jag tittade ut genom köksfönstret satt en häger på taket till huset mittemot! Jag fram med kameran och plåtade genom glaset. Gula fläcken är en reflex från lysröret i kökstaket.

Sen letade jag fram mitt ärrade telezoom Sigma 100-300mm f/4. Det hade blivit förskräckligt tungt sen sist! Förr förstod jag inte dom som klagade på tyngden. Så här blev fotot:

Skam den som ger sig. Jag öppnade balkongdörren och tog fram stativet. Hägern satt kvar. 

Jag väntade och väntade för att försöka trycka av då hägern lyfte men den satt istadigt kvar. Kollade in mig emellanåt.

Ruggigt värre tycktes den tycka, det blåste och småregnade. Undrar hur länge den stannar här i Norrköping och berikar stans Cityscape.

Pentax K-1 med Sigma 100-300 mm f/4 @ f/7,1. Denna bild beskuren.

Inlagt 2023-10-22 10:05 | Läst 418 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt att din 'stadshäger' är kvar! Det ser rätt kul ut när man ser en Häger sittandes på ett tak så där.. Min 'Riksdagshäger' har jag nog inte sett sedan man öppnade upp avtappningen av Mälaren, detta efter att regnovädret 'Hans' passerat och släppt sina mängder regn längre västerut i landet! Det höjde nivån och ökade vattenströmmen rejält både i Norrström och i Stallkanalen som gjorde det omöjligt för en Häger att kunna fiska där.. Men den dyker nog upp så småningom, har ju sett den där under flera år..
Hälsn!
Svar från Måns H 2023-10-23 21:14
Tack Jan! Visst är det speciellt med häger mitt i stan! Jag har inte sett denna på ett tag men så satt den på grannens tak.
Fint med häger i stan. Och ditt tele funkar riktigt bra och gillar att du tog med telebilden du tagit utan stativ! Hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2023-10-23 21:15
Tack Björn för kommentaren och att du uppskattade även misslyckade bilden!
Det ser ju lite udda ut med en häger på ett tak mitt i en stad men kan de husera i Stockholm så kan de förstås även i Norrköping. Jag har sett tidigare bilder du visat men där satt den i mer "hägeranpassad" miljö.
Hälsningar Lena
Svar från Måns H 2023-10-23 21:19
Jag blev helt överraskad av att se hägern på grannhusets tak. Om det är samma häger vet jag ju inte, men det finns en som emellanåt håller till nere bland vattenfallen.
Du får gå ner i strömsparken och titta lite! Där sitter ju åtminstone en juvenil gråhäger precis i vattnet som rinner igenom. Läskigt att den är så orädd (ännu ej vis av erfarenhet). :D
Svar från Måns H 2023-11-11 20:46
Tack för tips! Ska kolla! Har ju sett häger av och till vid Hästskodammen, men inte nere i strömsparken.