Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Hägern sedd i stadslandskapet

Besviken över att Landerholms konditori hade stängt, min fru skulle ju fått nåt gott därifrån, kom jag till Gamlebro. En vingbred fågel kom utefter vattnet, kurvade upp och satte sig på sin fiskeplats. Det var länge sen jag såg hägern. Ett fint återseende. 

På boendet hade en omtänksam tjej sparat jordgubbstårta åt min fru och mig. Den var riktigt god. Sen en stadspromenad i solvärmen och varsin liten mjukglass. Carpe diem heter det visst.

Inlagt 2023-06-25 20:27 | Läst 568 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevligt! Tråkigt med stängt konditori men så är det ju till viss del även i Stockholm när det är midsommar.. Fint med Hägern, har också en individ som ofta ses kring Riksdagshuset, antingen i 'Stallkanalen' eller i eller vid Norrströms nu ganska stillastående vatten, ibland kan den också sitta uppe på ett hörn av Riksdagshuset eller ett av hörnen uppe på Kungliga slottet.. Den verkar gilla att ha utsikt! Kanske kommer det en blogg framöver nån gång..
Hälsn!
Svar från Måns H 2023-06-25 23:35
Det blev en fin dag! Tänk att det bor häger mitt i Stockholm också, jag tycker det är rätt märkvärdigt att den bor mitt i Norrköping. (Den har häckat här men jag vet inte om den gör det än, ett stort bygge har pågått där boet låg.)

Hoppas du får till blogg om hägern i Stockholm!
Fint med hägern där den sitter. Det verkar som att denna egentligen skygga fågel kan anpassa sej till livet i en stad bara det finns mat. De flockas ju i Solna på vintern, där det är massor med folk, och häckar på Djurgården. Den i centrala Stockholm har jag inte sett men det är för att jag nästan aldrig är där. Jag har nyligen varit i Skottland och ett ställe vi bodde på hade de fått sätta nät över sin fiskdamm i trädgården (uppe på en altan) för att hägern inte skulle plocka fiskarna.
Hälsningar Lena
Svar från Måns H 2023-06-26 09:26
Hägrar är ju egentligen skygga fåglar. Känns märkvärdigt att se den mitt i stan så här! Har ju sett dina foton från Råstasjön, fantastiska bilder, här har jag snarare försökt avbilda stadslandskapet med en häger på plats.

Jag är ingen fågelskådare men fascineras av hägrarna. Svåra att se i vila, smala som streck och helt stilla. Då dom vecklar ut sina väldiga vingar blir dom uppseendeväckande. Och sättet att flyga ---- start med utsträckt hals, på transportsträckor ror dom fram i lufthavet med huvudet ovanför kroppen.
Fint med hägern där vid vattnet! Landerholms har de senaste veckorna blivit vår leverantör av godisbröd, ibland ocksåmatbröd. Då och då åker vi/ jag in till Landerholms vid Kneippen och handlar bröd. Där behöver jag inte in i stan. Hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2023-06-26 17:48
Tack Björn! Det var kul att få se hägern igen! Landerholms är i samma toppliga som Väderstads konditori. Landerholms Budapestbakelse, mmmmmm.
Det var vackert Måns, dagen, hägern, bilden och att dagen kan förgyllas av en liten omtanke. Att ha en nära anhörig på ett boende och se att den extra omtanken finns där är mer än guld värt.
Svar från Måns H 2023-07-01 10:10
Tack Stefan! Just omtanken betyder så mycket! Allt är inte perfekt men "mer än guld värt" stämmer då det gäller den där extre omtanken.