Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Fototräff med Naturfoto Västmanland

Tog med mig Naturfoto i Västmanland på en härlig fototräff till Norns bruk. En underbar dag med foto och grillning nere vid sjön. Vi blev 12 st denna soliga lördag och uppdraget var 5 teman, men naturligtvis också fritt foto och njuta av de vackra omgivningarna.


Norn är ju en favorit hos mig och som jag besöker ofta. Riktigt lummigt och underbart grönt nu.


När vi kom var parkeringen full för det var bröllop i kyrkan. Vilket fint ställe att gifta sig på i denna härliga miljö.

 
Gamla fina byggnader och en historisk miljö. Frodigt och grönt nu med syrener i full blom.


Motivmässigt toppar nog denna plats där ån (eller vad man säger) rinner igenom byn omsluten av träden.


Dessa fantastiska träd, så vackra.


Vi hade olika teman och ett var bla ICM. Det gick inget vidare för mig i de olika teman som var. Bla fågel som jag inte såg någon annat än långt, långt bort.
Men vad gör det när man haft en fantastiskt dag i denna miljö med andra lika fototokiga som jag.

Postat 2023-05-28 08:41 | Läst 555 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Så kom sommaren i neongröna färger, sol och värme..

Fredag satte jag åter kurs mot Blomsteränget/Korsheden i ett soligt neongrönt landskap. Imorse var jag vid Stimmerbo och gick en kort led och fortsatte sedan att strosa omkring med kameran. Droppar av dagg var kvar på några ställen och jag fastnade en stund vid dessa blad. På dagen satt jag mig i en solstol med en bok och bara njöt av lite värme. (lagom varmt för mig just nu)
På kvällen tog jag en snabb tur till Larsbo damm. Fint med det riktigt gröna där nu men kunde inte riktigt slå höstbilderna jag tog förra året.


Mossan är fascinerande med sina små spröt som sticker upp.


Vet inte om detta också är mossa? Men på nära håll som små gula pyttesmå blommor.

Liljekonvaljen har inte riktigt kommit här men bladen är vackra.


Fjärilar är svåra att hinna med, men här satt en fin som jag inte vet vad den heter.


Här blev jag fast ett bra tag med daggdroppar som fortfarande var kvar på bladen.


Till sist kvällen vid Larsbo damm, en liten magisk plats.

Postat 2023-05-20 20:29 | Läst 473 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Solig härlig lördag i Dalarna..

Äntligen kom det lite sol och värme! Träden lyser i neongrönt och livet känns härligt. Började morgonen med en promenad i skogen intill mig och njöt av morgonen.


Nu behöver man inte leta efter Vitsippan för den är överallt och lyser upp vit och fin.


Letar efter fina kompositioner och leker sen med redigeringen. Oftast är det mitt kvällsnöje istället för tvn.


Leka runt med olika vinklar och olika ljus.


Lite träskmark i skogen och där lyste denna så gul och fin.


Mot sen eftermiddag åkte Marianne och jag till Norns bruk för att reka lite inför en fototräff jag anordnar framöver för Naturfoto Västmanland. 


Norns bruk är en magisk vacker och historisk plats som jag återkommer till ofta. Ska bli riktigt kul att få träffa lite fotovänner där.

Väl hemma på kvällen åkte jag till affären och hela Söderbärke var fullt i finklädda människor som var på väg till Parken för att se artister som uppträdde. Det var ICA Bärkehallen som ordnade detta till ett billigt pris. Tror det var för att butiksägaren fyllde 50 år. Hörde att 3.500 biljetter var sålda!
Jag valde ensamheten i stugan sittandes med mina foton istället för folkparken och tv. Det är helt ok det med, jag gillar att sitta och leka med de foton jag tar.


Det finns alltid en del foton att greja lite med. Det är ju lite som att måla en tavla med ursprunget från den riktiga naturen.


En lördag var över så snabbt och känner att jag gärna vill ha mera lediga dagar. En helg går alldeles för snabbt, men först ska jag ta vara på denna söndag.

Postat 2023-05-14 07:26 | Läst 493 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Knipan

I lördags åkte jag för att fota mer av blå och vitsippan, men det ville sig inte trots både bra ljus och mycket blommor. Åkte vidare för att kika på Knipan. Nu fick jag även se honan som också är väldigt vacker! Jag har ju precis lärt mig namnet på fågeln och bara sett hannen förut.


Hon satt sig så fint på en häftig trädstam.


Sen vilade hon lite också.


Det var flera Knipor i farten.


En hanne kom med på bild också.


Svårt att hinna med ibland, placeringen blev inte riktigt som jag önskat. Men en fin solig kväll bland fåglarna blev det.

Postat 2023-05-08 17:42 | Läst 447 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Vitsippan på mitt sätt

Igår åkte jag mot kvällningen till en liten skogsdunge här i Västerås som var full i Vitsippor. Även om det var runt 19 tiden så var solen ganska stark och det blev lite svårt.
Men roligt hade jag, Vitsippan är nog nummer 2 efter Blåsippan i favorit att fota för mig. Jag försöker fota genom gräs och annat för att få det lite art. Är inte ute efter rena bilder på mina makrobilder utan precis tvärtom. Använder mitt gamla Nikkor 85mm 3.5 som också  är mitt favoritobjektiv.


Imorgon är det Dalarna igen och där har jag ännu inte koll på var Vitsippor finns, enstaka har jag sett men inga större vita fält. Men om jag hittar så fortsätter jag gärna att fota nya varianter i olika ljus.

Postat 2023-05-04 19:47 | Läst 698 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera