Annons
Användarnamn: Xbase69
Bor: Karlskoga, Örebro län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2007
Medlem sedan: 2008-04-01
Senast inloggad:

Är framför allt fågelskådare sedan drygt ett par decennier tillbaka, men fotograferar allt mer, bla för att kunna ha som dokumentation på de arter jag hittar. Växlar då mellen vanlig fotografering med digital systemkamera och långt tele, och digiscooping med digital videokamera genom tubkikare.

Min fotografering går alltså inte ut på att ta dom allra bästa fågelbilderna, utan är ett komplement till min fågelskådning. En bra bild är en bonus.

Jag fotar i allmänhet inte i RAW-format då det är viktigare för mig för fågeldokumentationens skull att kunna tå många bilder än att få allra bästa kvalitét på bilderna. Jag har för närvarande heller ingen programvara som kan ta hand om raw-bilder, men får väl skaffa mig det så småningom.

Driver på min fritid webtjänsten BAS (Bird Alert Sweden, www.baswed.se), en gratis email/web/rss-baserad larmtjänst för fågelobservationer i Sverige, vilken jag i framtiden hoppas kunna utöka med ett bildgalleri på vanliga och ovanliga fåglar fotograferade i Sverige.

Åker gärna och tittar på fågelrariteter i Sverige. Har varit medlem i club300 sedan ca 1995. Fyller ju snart 40, så det är väl dags att dra ner lite på jagandet snart? Kan tänka mig att jag växlar mot mer primärskådning igen efter detta år (2008), kanske kombinerat med ett par utomlandsresor för att få lite erfarenhet av nåt annat än Sverige.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

 
Svenska vanliga fåglar
Vanligt
1 bilder
Svenska fågelrariteter
Vanligt
9 bilder
Utländska fågelbilder
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS